Turist-information og Omegn

Kalundborg og omegn byder på mange og forskelligartede attraktioner. 

Er du/I interesseret i fantastiske naturoplevelser, middelalder-kultur, kunstoplevelser eller mere børnevenlige oplevelser, kan Kalundborg levere det hele. Tag f.eks. en hel- eller halvdags tur til Røsnæs. Naturen er helt unik og er optaget på Danmarks Naturkanon.  Besøg Eskebjerg Vesterlyng, et 326 ha stort græsningsoverdrev med en af sjællands bedste badestrande. Området blev fredet i 1945. Området omkring den unikke 5 tårnede kirke Vor Frue, byder på en helt speciel stemning blandt middelalder- og renæssance-huse. Er I til Action så besøg Kragerup gods, Aktivitetspark.

Brug kortet eller scroll ned og find attraktionerne herunder.

Filtrer efter
Højbyen_model_3
Kalundborg Museum Museet har arrangementer for alle aldre. Særligt om sommeren er der mange aktiviteter for børn.
Dyrhøj_1
Dyrehøj Vingaard ligger på det solrige Røsnæs og er Danmarks største vingård, med over 30000 planter. Besøg gårdbutikken eller tá en guidet tur i marken.
Kragerup_1
På Kragerup Gods kan du besøg Aktivitetsparken i skoven og prøv klatreparken Go High, Trampolinparken Go Bounce, Bueskydning, Mordmysteriet og mange andre sjove aktiviteter.
Birkegårdens_1
Birkegårdens Haver er et 33.000 m² stort haveanlæg beliggende lidt uden for Kalundborg. Anlægget blev indviet i juli 1996, og er en af Kalundborgs kommunes mest besøgte turistattraktion.
Aamosen_1
Naturpark Åmosen på Vestsjælland strækker sig fra Storebælt til Store Åmose mellem Sorø og Kalundborg. Naturparken rummer fortællinger fra hele Danmarkshistorien og masser af naturoplevelser ved Tissø
Bispegården_2
Bispegårdens Kunstudstilling er åben tirsdag - søndag kl. 11 - 16 - Fri entré
Dragsholm_1
Dragsholm Slot har stået meget igennem i sine mere end 800 år. Bl.a. blev slottet belejret og beskudt under Grevens Fejde. Men blev stående
Destination Sjælland er destinationsselskabet for Sjællands Vestkyst, som dækker Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Slagelse og Sorø kommuner.
Prøv ester og vester
I oplevelsesjagten med Ester & Vester skal du besøge seks steder på Kalundborg Museum og i Højbyen. De seks er en del af historien om Esbern Snare og hans familie.
Installer App’en Tidslommen, så kan du virtuelt besøge en lang række steder på Sjælland og få spil og guidede ture. Se alle stederne i appen. God fornøjelse!
Friluftsguiden Sjællandsleden giver ideer til mindre vandreture i dit lokalområde, med de herlige natur- og kulturoplevelser de rummer. Find shelterpladser m.m.
birkende_land_2
Museet er åbent 1/5 - 30/10, hver søndag og onsdag 11.00 - 16.00
kultunaut
KultuNaut giver oplysninger om offentligt tilgængelige kulturarrangementer i Kalundborg.
Røsnæs_3
I flg. Danmarks Naturkanon, er Røsnæs blandt de 15 dejligste natursteder i Danmark. Kom selv ud og oplev det.
Reersø_2
Reersø har en særegen natur med fredede kystlandskaber, klinter og vådområder. Reersø by består bl.a. af fredede og bevaringsværdige gårde fra 1700-tallet. Gårdene ligger samlede, som de gjorde i landsbyfællesskabets tid før udflytningen.
Havnsø_1
Havnsø er en hyggelig lille havneby tæt på den fredede Vesterlyng. Hyggelige spisesteder, badestrand, lystbåde- og fiskerihavn og ikke mindst færgerne til Nekselø og Sejrø.
Kordel_1
Kunst og Kunsthåndværk fra hele landet samlet i Kalundborg
csm_borg_21x7_b6b0eb5db6_3ec0c08b36
På Vikingeborgen Trelleborg finder du landets bedst bevarede vikingeborg. Trelleborg er én ud af flere fæstningsværker, der blev bygget i Harald Blåtands regeringstid omkring år 980.
Keramikstuen
Besøg den spændende udstilling! – benyt lejligheden til at gå en tur i haven og nyde en af Røsnæs’ smukke fjordudsigter.
Visit_Odsherred_1
VisitOdsherred. Find vej til en mangfoldighed af natur, aktive oplevelser, skønne badestrande, familieaktiviteter, friske lokale råvarer, kunst og kultur.

I kalundborg finder du alle typer Restauranter og Caféer.
Om du er til Gourment eller Fast Food, finder du det her. Nogle af de bedste ligger lidt udenfor byen, men det gør dem bare mere interessante at besøge. Vil du prøve noget helt specielt i den dyre ende, skal du besøge Dragsholm Slot. I klassen “Rigtig god mad til rimelige priser” er der mange muligheder. Er I på udkik efter gourment Catering, er Mia Resens køkken et godt valg. 
Se mere herunder.

Hos Det Masikanske Bøfhus får du velsmagende autentisk mexicansk mad lavet på de bedste råvare i høj kvalitet.
Café Dyrhøj og Café Edderfuglen er hyggelige restaurant/cafér på halvøen Røsnæs.
”Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der et hus så smukt…” Det kunne næsten være Reersø Kro, H. C. Andersen skrev om i sin sang
Den Blå Elefant Thai restaurant er en Restaurant som tilbyder mad, der er inspireret af det Thailandsk køkken.
La Viva er en restaurant i Kalundborg, som ønsker at tilbyde velkendte italienske klassiker til gode priser.
Bistro Bispegården er kendetegnet ved lækker, enkel og ærlig mad, i smukke historiske rammer.
Restaurant NÆS arbejder både i og med naturen, og samarbejder med de bedste leverandører fra lokalområdet.
I OYISI SUSHI kan I nyde vores speciale; Running Sushi, som byder på et bredt udvalg af sushi-retter.
Vores menukort er fyldt med American diner klassikere: burger, ribs, apple pie m.m. Bare vælg din favorit og nyd en sodavand, milkshake eller øl til.
Restaurant Gisseløre´s beliggenhed i den friske natur, lige ned til vandet betyder, at et besøg i restauranten også nemt kan blive til en god naturoplevelse, hvis man får lyst til at gå en tur, efter kaffen er drukket.
Restaurant Sheng Hua tilbyder mere end 50 velsmagende retter fra det fjerne Østen.
Restaurant Blixen er beliggende i den smukke kælder i hovedbygningens midterfløj. Her kan I nyde skønne forretter, hovedretter og desserter i rolige og hyggelige omgivelser. Om sommeren er der mulighed for at sidde ude på vores store terrasse.
MAYO ligger i hjertet af Kalundborg lige midt på gågaden.
Et sted hvor folk altid kan få den friskeste fisk, lavet med lokale råvarer og en masse kærlighed. Vi glæder os til at se dig!

I Kalundborg finder du et stort udvalg af overnatningsmuligheder.
Der er noget for enhver smag og pengepung. Fra historiske hoteller og kroer til smarte ferielejligheder, et moderne vandrehjem, hyggelige Bed and Breakfast og flere Campingpladser med fantastisk beliggenhed. Ferielejligheder og feriehuse giver stor fleksibilitet og frihed i ferien. Campingpladserne i omegnen af Kalundborg, ligger alle tæt på vandet og tilbyder forskellige faciliteter, du kan leje en hytte eller campingvogn, hvis ikke du har din egen overnatning med. Vælg den ferieform, der passer bedst til dig og din familie, uanset om I foretrækker at bo midt inde i byen eller i landlige omgivelser.

Tryk på LINK’ene herunder, eller brug det interaktive kort og vælge kategorien “Overnatning”.
Du/I  kan se beliggenhed, linke til stedets hjemmeside og linke til Google Maps, for kørselsvejledning.

%d bloggers like this: